Nederpop

Nederpop

De Nederlandse popmuziek kent een lange traditie en begint in de jaren ’50 met het overwaaien van de Rock & Roll uit de Verenigde Staten.

Het kent vele genres en stijlen die meestal parallel lopen met de geldende mondiale popcultuur van dat moment , maar het kent soms ook zijn geheel eigen unieke Hollandse stijl.

Met name in de jaren ’60 werd de Nederlandse popmuziek steeds populairder door programma’s als de Top 40, Radio Veronica en later – in de 70’er’ jaren – het tv-programma Avro’s Toppop.

In deze cursus spring je door de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de eerste echte Rock & Roll hit ‘Kom van dat dak af’ van Peter Koelewijn, tot de Rock van The Golden Earing, De palingsound van BZN, het commerciële succes van Doe Maar naar de poëtische teksten van Bløf en nog veel meer.


WAT GA JE DOEN?

In deze mini-cursus ga je direct meerstemmig aan de slag met een medley van grote Nederpop-hits als Kom van dat dak af, Mon Amour, Oerendhard, When the lady smiles, Paloma Blanca, De ontmoeting, Venus, Liefs uit Londen, Over de muur, Sinds een dag of 2, Je loog tegen mij, Belgie en Mississippi.


WAT MOET JE KUNNEN?

De nadruk in deze cursus ligt op lekker samen en meerstemmig zingen. Ervaring in zingen is niet vereist en je hoeft geen noten te kunnen lezen. Redelijk toonvast zijn is wel noodzakelijk.

  • Tip: Weet je niet zeker of je dit kunt vraag dan eerst een individuele proefles aan zodat we je kunnen helpen met een passend advies.

Praktische informatie

Aantal lessen
5
Lesduur
60 min.
Docent
Tom Verburg - Maandag
Lisa van Arend - Woensdag
Aantal deelnemers
4 - 15
Kosten
€ 75,-
Cursusdata en tijden
Woensdag -19.30-20.30 uur
19-06, 26-06, 03-07, 10-07 en 17-07-2019

Inschrijven

Maak je geen zorgen: Je inschrijving is bij ons altijd vrijblijvend. Het toesturen van je gegevens in dit formulier verplicht je dus tot niets. Pas wanneer je de cursus online hebt geboekt en betaald via je persoonlijke account is je inschrijving definitief.