Volg een musical opleiding bij Zangschool Rotterdam

Oriëntatieopleiding Musical - en Muziektheater

Vind jij zingen het allerleukste wat er bestaat? Droom je ervan om op het podium te staan in een Musical of een Muziektheaterproductie? Wil je onderzoeken of je in de toekomst van zingen, en acteren je beroep wilt maken en of je hiervoor voldoende ontwikkelingsmogelijkheden hebt?

Daar wil je dan natuurlijk zo vroeg mogelijk mee beginnen en je daar professioneel op voorbereiden. Ter ondersteuning van je ontwikkeling biedt Zangschool Rotterdam je daarom een veelzijdige en uitgebreide parttime ‘Oriëntatieopleiding Musical – en Muziektheater’ aan.

Gespecialiseerde lessen

Je werkt vanuit de gespecialiseerde EVT-methode (Estill Voice Training) als basis. Deze zangmethode wordt o.a. gebruikt als methodiek op de Musical – en Muziektheateropleiding van het Rotterdams Conservatorium (Codarts), het Koninklijk Conservatorium in den Haag en de Musical – en Muziektheateropleiding aan het Conservatorium van Tilburg (Fontys).

Juist omdat deze methode zo gespecialiseerd is, leer je al vroeg de muzikale taal kennen van waaruit er later op je vervolgopleiding wordt gesproken en gewerkt. Een muzikale taal en een techniek die je alle stemkwaliteiten leert beheersen die nodig zijn in het Musical – en Muziektheatervak. Van Speech – Legit, – tot Belt-kwaliteit.

Je krijgt les van gespecialiseerde en gecertificeerde vakdocenten. Professionele en ervaren docenten die op dit moment werkzaam zijn op een Musical – en Muziektheateropleiding aan het Conservatorium en dus als geen ander weten wat er in het vak van jou wordt gevraagd en verwacht. Juist hierdoor kunnen zij je op een toegewijde een nauwkeurige wijze bijstaan in het ontwikkelen van je talenten.

Iedere week krijg je een ‘Individuele Hoofdvakles Zang’. Wanneer je later van zingen je beroep wilt maken vereist dat een lange en intensieve training. Met het oog op je beroepsperspectief is het naast je theatrale ontwikkeling van groot belang dat je vooral zeer goed leert zingen en alles uit je stem weet te halen wat nodig is. Tijdens de wekelijks terugkerende individuele hoofdvaklessen krijg je precies die vakmatige aandacht die alleen op jou van toepassing is. Hierdoor worden algemene kennis en vaardigheden individueel toegepast en ontwikkel je je niet alleen beter maar ook sneller.

Auditie

Om toegelaten te worden tot de Oriëntatieopleiding Musical – en Muziektheater doe je eerst een auditie. Kijk hier voor meer informatie over de auditie en over de opleiding.

Auditieformulier aanvragen