Introductie

Vind jij zingen het allerleukste wat er bestaat?
Droom je ervan om op het podium te staan in een Musical of een Muziektheaterproductie ongeacht je leeftijd?

Wil je je professioneel ontwikkelen op het gebied van Musical – en Muziektheater?

Zangschool Rotterdam biedt je daarom de veelzijdige en uitgebreide parttime ‘Oriëntatieopleiding Musical – en Muziektheater’

De groepslessen vinden plaats op de zaterdagen. De wekelijkse individuele zanglessen plannen we in overeenstemming met jouw agenda.

Voor wie?

De opleiding is bedoeld voor twee stromen studenten namelijk:

  1. Studenten die te oud zijn om nog auditie te kunnen doen voor een kunstvakopleiding maar zich wel willen professionaliseren en ontwikkelen in het musicalvak. Dit zijn meestal studenten die al een studie achter de rug hebben en al werken in een andere beroepsgroep.
  2. Studenten die zich grondig willen voorbereiden op een auditie aan een kunstvakopleiding. Meestal zijn dit studenten die in hun laatste jaar van de middelbare school zitten of een tussenjaar hebben.

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding doe je eerst een AUDITIE


Hieronder zie nog enkele voorbeelden van type studenten:
  • Als je middelbare scholier bent en je wilt je alvast professioneel voorbereiden op je vervolgopleiding. Bijvoorbeeld op de (voor)opleiding van een muziek(theater)opleiding aan het conservatorium of een aanverwante MBO – of HBO kunstvakopleiding met zang en/of spel en integratie als een van de hoofdvakken.
  • Als je afgestudeerd middelbare scholier bent en een ‘tussenjaar’ hebt. Je wilt je oriënteren op een studie aan een kunstvakopleiding waarbij de vakken zang en/of spel en integratie belangrijk zijn.
  • Als je MBO – of HBO-student bent en je al op een kunstvakopleiding zit. Je wilt je naast je studie verder ontwikkelen in de vakken zang en/of spel en integratie zodat je daarna gemakkelijker door kunt stromen naar een (voor)opleiding aan het conservatorium of een andere MBO – of HBO kunstvakopleiding.
  • Als je student bent op een niet-kunstvakopleiding en je je naast je huidige opleidingstraject wilt oriënteren op een (andere) studie.  In deze studie zijn de vakken zang en/of spel en integratie een belangrijk onderdeel van het lesprogramma.
  • Als je student bent op een niet kunstvakopleiding en je wilt je studie op een professionele manier verbreden en verdiepen met de vakken zang, spel en integratie.
  • Als je je naast je huidige werkzame leven wilt oriënteren op een (ander) beroep, of wanneer je je huidige werkzame leven wilt verbreden en verdiepen door middel van de vakken zang, spel en integratie.