Close Harmony

Rond 1900 ontstond in de VS de Barbershop-muziek die is gebaseerd op de Afro-Amerikaanse cultuur en nog verder terug op de close harmony tradities van de Afro-Amerikaanse kerken.

Wanneer men in die tijd naar de kapper ging was dat niet alleen voor een scheer – en knipbeurt maar zeker ook voor de gezelligheid. Om de tijd te doden tijdens het wachten zong men er vierstemmig samen. Een persoon begon met zingen en de anderen vielen op gevoel in met een harmonisch bijpassende tegenstem.

Bij het zingen van Close Harmony en Barbershop liggen de verschillende stemmen – die allemaal even belangrijk zijn – dicht bij elkaar. De klankwerking kan hierdoor zwoel zijn en de ritmiek en harmonie heeft een meeslepend effect op zowel de zanger als de luisteraar. De typische harmonieën worden gekenmerkt door een voortdurende beweging.

Tijdens deze cursus zing je vooral lekker veel samen en ga je direct aan de slag met aansprekend materiaal uit de lange Close Harmony en Barbershop-traditie.

Je hoeft geen noten te kunnen lezen maar toon kunnen houden en harmonisch kunnen luisteren is wel een must tijdens deze cursus.

* Tip: weet je niet zeker of je dit kunt vraag dan eerst een individuele proefles aan zodat we je kunnen helpen met een passend advies.


Praktische Informatie

Aantal lessen
5
Lesduur
60 min.
Docent
Tom Verburg - Maandag & Zaterdag
Koosje Sekreve - Dinsdag
Marga Zwirs - Vrijdag
Aantal deelnemers
4 - 15
Kosten
€ 75,-
Cursusdata en tijden
Maandag - 19.30-20.30 uur
17-06, 24-06, 01-07, 08-07 en 15-07-2019

Inschrijven

Maak je geen zorgen: Je inschrijving is bij ons altijd vrijblijvend. Het toesturen van je gegevens in dit formulier verplicht je dus tot niets. Pas wanneer je de cursus online hebt geboekt en betaald via je persoonlijke account is je inschrijving definitief.