Disco

Disco

De Disco-stroming is ontstaan in het begin van de jaren ’70 in de discotheken van de Verenigde Staten. Mensen hadden meer geld om uit te geven en wilden zich ontspannen op dansmuziek.

Disco is dus in eerste instantie vooral dansmuziek. Het heeft meestal een eenvoudige vierkwartsmaat en ongeveer 120 bpm (beats per minute) zodat je er goed op kunt bewegen. De teksten zijn lichtvoetig van inhoud en weinig maatschappijkritisch.

Er zijn invloeden te horen uit de Soul, de Salsa en de Funk. Karakteristieke instrumenten zijn strijkers, synthesizers en drumcomputers. Door sommigen wordt Disco ook we ‘gestileerde soul’ genoemd.

Het hoogtepunt van de disco is ongetwijfeld de zang – en dansfilm ‘Saturday Night Fever.


WAT GA JE DOEN?

In deze mini-cursus ga je direct meerstemmig aan de slag met een medley van grote Disco-hits als Super Freak, Car Wash, Heart of Glass, Don’t leave me this way, Knock on wood, That’s the way I like it, I’m so excited, Staying alive, Disco inferno, Never can say goodbye, We are family, More more more, I will survive, Daddy cool, Boogie wonderland en Hot stuff.


WAT MOET JE KUNNEN?

De nadruk in deze cursus ligt op lekker samen en meerstemmig zingen. Ervaring in zingen is niet vereist en je hoeft geen noten te kunnen lezen. Redelijk toonvast zijn is wel noodzakelijk.

  • Tip: Weet je niet zeker of je dit kunt vraag dan eerst een individuele proefles aan zodat we je kunnen helpen met een passend advies.

Praktische informatie

Aantal lessen
5
Lesduur
60 min.
Docent
Koosje Sekreve
Aantal deelnemers
4 - 15
Kosten
€ 75,-
Cursusdata en tijden
Dinsdag - 20.40-21.40 uur
26-03, 02-04, 09-04, 16-04 en 23-04-2019

Inschrijven

Maak je geen zorgen: Je inschrijving is bij ons altijd vrijblijvend. Het toesturen van je gegevens in dit formulier verplicht je dus tot niets. Pas wanneer je de cursus online hebt geboekt en betaald via je persoonlijke account is je inschrijving definitief.