Andre Hazes

'Bloed Zweet en Tranen' met Andre Hazes

Het leven van volkszanger en ras-Amsterdammer Andre Hazes kende grote hoogtepunten zowel als diepe dalen.

Al als 5-jarig jongetje werd hij zingend op de Albert Cuypmarkt ontdekt door Johnny Kraaijkamp sr. die daar toevallig langsliep. Hij verzorgde een optreden in een tv-show en er werd een eerste singel uitgebracht die helaas geen succes werd.

Er volgde voor Hazes een tijd van 12 ambachten en 13 ongelukken en zingen deed hij in zijn jong-volwassen periode vooral als hobby. Tot hij opnieuw werd ontdekt door Willy Alberti waaruit zijn eerste serieuze platencontract voortkwam in het begin van de jaren ’80 van de vorige eeuw.

Nog steeds spreekt de mens en de zanger Andre Hazes tot de verbeelding wat blijkt uit het na zijn overlijden in 2004 uitkomen van onder andere een Nederlandse speelfilm en de musical ‘Zij gelooft in mij’.

Andre Hazes zong megahits en meezingers en maakte met zijn krachtige en eveneens van pijn en verdriet doordrongen stemgeluid een geheel eigen versie van het levenslied populair in zowel Nederland en Vlaanderen.

 

WAT GA JE DOEN?

In deze mini-cursus ga je direct meerstemmig aan de slag met een medley van grote  Andre Hazes – hits als Een vriend, Het is koud zonder jou, Zeg maar niets meer, Een beetje verliefd, Bloed zweet en tranen, Geef mij nu je angst, Kleine jongen, De vlieger en Zij gelooft in mij.


WAT MOET JE KUNNEN?

De nadruk in deze cursus ligt op lekker samen en meerstemmig zingen. Ervaring in zingen is niet vereist en je hoeft geen noten te kunnen lezen. Redelijk toonvast zijn is wel noodzakelijk.

  • Tip: Weet je niet zeker of je dit kunt vraag dan eerst een individuele proefles aan zodat we je kunnen helpen met een passend advies.

Praktische informatie

Aantal lessen
5
Lesduur
60 min.
Docent
Marga Zwirs
Aantal deelnemers
4 - 15
Kosten
€ 75,-
Cursusdata en tijden
Zaterdag - 11.10-12.10 uur
16-02, 23-02, 09-03, 16-03 en 23-03-2019

Inschrijven

Maak je geen zorgen: Je inschrijving is bij ons altijd vrijblijvend. Het toesturen van je gegevens in dit formulier verplicht je dus tot niets. Pas wanneer je de cursus online hebt geboekt en betaald via je persoonlijke account is je inschrijving definitief.