Visie en Missie

Wij zijn specialisten in zangtechniek en leren je alles wat er te leren valt over het gebruik van je stem


Visie

Ben je op zoek naar zangles van een goede en prettige zangdocent in Rotterdam? Dan ben je bij Zangschool Rotterdam aan het juiste adres. Wij bieden individuele zanglessen en groepszanglessen op een prachtige locatie in Rotterdam-West en bij ons is iedereen welkom. Van jong tot oud en van onervaren tot (ver)gevorderd.

Plezier in zingen en enthousiasme staan voorop maar gaan bij ons hand in hand met gedegen en vakmatig zangonderwijs. Immers; van zingen word je blij maar wanneer je het steeds beter kunt wordt het nog leuker om te doen. Wij zijn van mening dat iedereen kan leren zingen.

We vinden het belangrijk dat jij je als leerling tijdens de zangles op je gemak voelt en doen er daarom alles aan om iedere les een prettig en veilig leerklimaat te scheppen. Dat zul je zowel ervaren in onze professionele lesaanpak als aan de inrichting van onze drie prachtige zangstudio’s.

Naast mensen die de zanglessen bij ons alleen voor hun plezier willen volgen biedt Zangschool Rotterdam een traject aan voor jonge mensen die het vak in willen: ‘De Oriëntatieopleiding Musical – en Muziektheater’. De reguliere zanglessen zijn voor iedereen toegankelijk. Voor de Oriëntatieopleiding Musical – en Muziektheater doe je een auditie.

We leren je hoger en harder zingen op een gemakkelijke, gezonde en efficiente manier

Missie

Het vormgeven van onze visie komt in alle lessen tot stand door:

 1. KIJKEN
  Via ondersteunende visuele voorbeelden: Film, Video, Illustraties, Anatomische modellen.
 2. VOELEN
  Via het aanleren van kinestetisch bewustzijn; waar werken je spieren, welk doel dienen ze en hoe hard werken ze?
 3. LUISTEREN
  Via het ontwikkelen van je eigen muzikale gehoor in samenhang met de technische aansturing van je stem. Via luistervoorbeelden op vastgelegd audiomateriaal.
 4. BEGRIJPEN
  Via het leggen van verbanden en het geven van heldere anatomische uitleg.
Zangschool Rotterdam maakt zangtechniek inzichtelijk, toegankelijk en toepasbaar voor iedereen

De stem is een ‘mysterieus ding’ omdat we hem niet kunnen zien. Tot halverwege de jaren 80/begin jaren 90 was alle zangtechniek gebaseerd op de klassieke Belcanto-Methode. Een prachtige methode die zinvol is als je ‘Klassiek’ wilt klinken maar juist tegenwerkt wanneer je een popgeluid zoekt , een jazzy-sound of een musical-geluid.

De oude zangmethodes en zangdocenten bedienden zich vaak van abstracte opdrachten om een bepaald technisch effect tot stand te brengen (‘Denk maar in de kleur bruin’, ‘Stel je voor dat je in een grote verte zingt’, ‘Stel je voor dat er een grote mond in je borstbeen zit’, etc. etc.). Dit kan prima werken wanneer je visueel bent ingesteld maar een werkelijk en exact inzicht en controle geven doen deze abstracties niet. Althans; niet volledig.

Gelukkig is er de laatste jaren eindelijk meer inzicht gekomen in het precieze functioneren van de (zang)stem met het op de markt komen van o.a. de methodes CVT (Complete Vocal Technique), EVT (Estill Voice Training) en UVS (Universal Voice System).

Zangschool Rotterdam stelt zich ten doel zangtechniek inzichtelijk, toegankelijk en toepasbaar te maken voor iedereen. Ongeacht je leeftijd, je niveau en het genre waarin je wilt zingen. Niet als doel op zich. Wel als middel om ieders persoonlijke wens om vrij te leren zingen te verwezenlijken.