Lesinhoud

Het studiejaar is opgebouwd en gebaseerd op de drie stemkarakters die in de Musical veel worden gebruikt namelijk:

– SPEECH
– BELTING
– LEGIT-CLASSICAL

Voor ieder stemkarakter kies je in overleg met je docent twee liederen.
Je werkt met deze liederen als studiemateriaal in de groepslessen, je individuele zanglessen en tijdens je presentaties voor publiek.

Als je aan het einde van het seizoen wilt auditeren ben je dus zeer goed voorbereid en kun je jouw 6 liederen meteen gebruiken als auditiemateriaal.

De groepslessen – die op zaterdagen worden gegeven – zijn:

  • INTEGRATIE
  • SPEL
  • PRAKTISCHE ANATOMIE
  • SOLFÈGE
  • ENSEMBLE
  • ZANGTECHNIEK
  • AUDITIETRAINING
  • WERKEN MET EEN PANIST
  • PRESENTATIE VOOR PUBLIEK


PERSONAL VOICE PLAN
Aan het begin van ieder lesblok (Speech, Belt, Legit-Classical) krijg je precies in kaart gebracht welke klankkenmerken jij persoonlijk zang-technisch moet trainen, welke anatomie daar voor moet veranderen en welke oefeningen je daarvoor moet doen.
Je krijgt audio-oefeningen mee zodat je naast je lessen in de opleiding ook thuis kunt studeren. Op deze manier heb je inzicht in je eigen leerproces, train je efficiënt en ga je snel vooruit.


VERDERE INHOUD ZANGTECHNIEK
Je werkt vanuit de gespecialiseerde EVT-methode (Estill Voice Training) en het UVS (Universal Voice System) Deze zangmethodes wordt o.a. gebruikt als methodieken op de Musical – en Muziektheateropleiding van het Rotterdams Conservatorium (Codarts), het Koninklijk Conservatorium in den Haag (KC) en de Musical – en Muziektheateropleiding aan het Conservatorium van Tilburg (Fontys).

Iedere week krijg je een ‘Individuele Hoofdvakles Zang’. Wanneer je later van zingen je beroep wilt maken of je zang-technisch echt wilt verbeteren vereist dat spiertraining. Vergelijk het met naar de sportschool gaan: Als je biceps wilt trainen moet je voor die spier een gerichte en gedisciplineerde oefening doen. In het trainen van je stem (je stembanden zijn spieren) is dit niet anders. Met andere woorden ‘Je stem moet meters maken’.
Je individuele zanglessen worden in overeenstemming met jouw agenda voor het gehele seizoen vastgelegd. Je krijgt een persoonlijk account op de website waarin je zelfstandig lessen kunt verplaatsen indien nodig, mits uiterlijk 48 uur van tevoren.

Tijdens de wekelijks terugkerende individuele hoofdvaklessen en de groepslessen zangtechniek krijg je precies die vakmatige aandacht die alleen op jou van toepassing is. Hierdoor krijg je niet alleen inzicht in je eigen stem maar ontwikkel je je ook beter en sneller.