Lesinhoud

Je werkt vanuit de gespecialiseerde EVT-methode (Estill Voice Training) als basis. Deze zangmethode wordt o.a. gebruikt als methodiek op de Musical – en Muziektheateropleiding van het Rotterdams Conservatorium (Codarts), het Koninklijk Conservatorium in den Haag en de Musical – en Muziektheateropleiding aan het Conservatorium van Tilburg (Fontys).

Juist omdat deze methode zo gespecialiseerd is, leer je al vroeg de muzikale taal kennen van waaruit er later op je vervolgopleiding wordt gesproken en gewerkt. Een muzikale taal en een techniek die je alle stemkwaliteiten leert beheersen die nodig zijn in het Musical – en Muziektheatervak. Van Speech – Legit, – tot Belt-kwaliteit.

Je krijgt les van gespecialiseerde en gecertificeerde vakdocenten. Professionele en ervaren docenten die op dit moment werkzaam zijn op een Musical – en Muziektheateropleiding aan het Conservatorium en dus als geen ander weten wat er in het vak van jou wordt gevraagd en verwacht. Juist hierdoor kunnen zij je op een toegewijde een nauwkeurige wijze bijstaan in het ontwikkelen van je talenten.

Iedere week krijg je een ‘Individuele Hoofdvakles Zang’. Wanneer je later van zingen je beroep wilt maken vereist dat een lange en intensieve training. Met het oog op je beroepsperspectief is het naast je theatrale ontwikkeling van groot belang dat je vooral zeer goed leert zingen en alles uit je stem weet te halen wat nodig is. Tijdens de wekelijks terugkerende individuele hoofdvaklessen krijg je precies die vakmatige aandacht die alleen op jou van toepassing is. Hierdoor worden algemene kennis en vaardigheden individueel toegepast en ontwikkel je je niet alleen beter maar ook sneller.

Ieder week krijg je naast je individuele Hoofdvakles Zang een aantal hoofdvak gerelateerde groepslessen waaronder ‘Zangtechniek’, ‘Ensemble’, ‘Solfège’ en ‘Anatomie’.

Gedurende de opleiding krijg je tevens een aantal lessen theatrale en fysieke ontwikkeling waaronder ‘Creatief spel’, ‘Improvisatie’, Vrij spel’, ‘Grotesk fysiek spel’, ‘Tekstinterpretatie’, ‘Liedintegratie en interpretatie’  en ‘Auditietraining’. Deze theatrale en fysieke lessen komen voor in de vorm van lesblokken, workshops en masterclasses en dienen als ondersteuning van de Hoofdvaklessen Zang.

Gedurende de opleiding breng je een aantal maal samen met je klasgenoten een bezoek aan een Conservatorium. Denk hierbij aan open dag(en), openbare presentaties en praktijktoetsen. Dit zal niet alleen je vakinhoudelijke ontwikkeling stimuleren en inspireren maar je krijg hierdoor ook een beter inzicht van wat er tijdens je eventuele vervolgopleiding van je wordt verwacht.