Simon & Garfunkel

'The Sound of Silence' with Simon & Garfunkel

Het duo Paul Simon & Art Garfunkel leerde elkaar kennen op de basisschool aan het einde van de jaren ’50. Ze woonden 3 huizenblokken bij elkaar vandaan in de wijk Queens in New-York en deelden dezelfde passie voor muziek.

Aanvankelijk imiteerden ze hun grote voorbeelden ‘The Everly-Brothers’ maar al snel begonnen ze ook eigen nummers te schrijven. Al op 15 jarige leeftijd hadden ze hun eerste platencontract op zak.

De grootste successen voor het duo vonden plaats in jaren ’60 met hits die het midden houden tussen Folk-Rock, Evergreens en rustige, goed in het gehoor liggende mainstream-songs.

In 1970 verbrak het duo-de samenwerking wegens onderlinge spanningen. Sindsdien zijn ze meerdere keren bij elkaar gekomen en weer uit elkaar gegaan. Een van de hoogtepunten hierbij was het gratis concert in Central Park New York in 1981 waar zo’n 500.000 mensen op af kwamen.


WAT GA JE DOEN?

In deze mini-cursus ga je direct meerstemmig aan de slag met een medley van grote Simon & Garfunkel – hits als Mrs. Robinson, The Boxer, The sound of silene, Scarborough fair, Homeward bound, Cecilia, I am a rock, America, El condor pasa en Bridge over troubled water.


WAT MOET JE KUNNEN?

De nadruk in deze cursus ligt op lekker samen en meerstemmig zingen. Ervaring in zingen is niet vereist en je hoeft geen noten te kunnen lezen. Redelijk toonvast zijn is wel noodzakelijk.

  • Tip: Weet je niet zeker of je dit kunt vraag dan eerst een individuele proefles aan zodat we je kunnen helpen met een passend advies.

Praktische informatie

Aantal lessen
5
Lesduur
60 min.
Docent
Marco Hoving/Marga Zwirs
Aantal deelnemers
4 - 15
Kosten
€ 75,-
Cursusdata en tijden
Donderdag - 19.30-20.30 uur
14-03, 21-03, 04-04, 11-04 en 18-04-2019

Inschrijven

Maak je geen zorgen: Je inschrijving is bij ons altijd vrijblijvend. Het toesturen van je gegevens in dit formulier verplicht je dus tot niets. Pas wanneer je de cursus online hebt geboekt en betaald via je persoonlijke account is je inschrijving definitief.