Musical

Het genre Musical is ontstaan uit de veaudeville en de revue in New York aan het einde van de 19e eeuw en kent een lange en uitgebreide ontwikkeling en traditie.

Toonaangevende musicals worden al decennia lang geproduceerd en opgevoerd op Broadway in New York en op West End in Londen.

De eerste Nederlandse musicals in Nederland werden gemaakt door Harry Bannink en Annie M.G. Schmidt met titels als ‘Heerlijk duurt het langst’ en ‘En nu naar bed’.

Sinds in de jaren ’80 het 100-jarige bestaan van theater Carré in Amsterdam werd gevierd met de musical Cats, zijn ook de grote buitenlandse musicals niet meer weg te denken in Nederland.


WAT GA JE DOEN?

In deze mini-cursus ga je direct meerstemmig aan de slag met een medley van grote Musical-hits als America, I dreamed a dream, Willkommen, Think of me, New york, new york, Over the rainbow, It ain’t necessarily so, Hopelessly devoted to you, Ballad of Mack the Knife, My favorite things en Hey big spender.


WAT MOET JE KUNNEN?

De nadruk in deze cursus ligt op lekker samen en meerstemmig zingen. Ervaring in zingen is niet vereist en je hoeft geen noten te kunnen lezen. Redelijk toonvast zijn is wel noodzakelijk.

  • Tip: Weet je niet zeker of je dit kunt vraag dan eerst een individuele proefles aan zodat we je kunnen helpen met een passend advies.

Praktische informatie

Aantal lessen
5
Lesduur
60 min.
Docent
Marga Zwirs - Woensdag
Marco Hoving - Donderdag
Aantal deelnemers
4 - 15
Kosten
€ 75,-
Cursusdata en tijden
Donderdag - 20.40-21.40 uur
20-06, 27-06, 04-07, 11-07 en 18-07-2019

Inschrijven

Maak je geen zorgen: Je inschrijving is bij ons altijd vrijblijvend. Het toesturen van je gegevens in dit formulier verplicht je dus tot niets. Pas wanneer je de cursus online hebt geboekt en betaald via je persoonlijke account is je inschrijving definitief.