Rock around the clock

Rock around the clock

De kenmerkende muziekstijl en eerste echte jongeren muziek – en danscultuur Rock & Roll is ontstaan in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw in de Verenigde Staten.

De eerste artiest en ook wel ‘Father of Rock & Roll’ genoemd is de Afro Amerikaanse zanger en muzikant Chuck Berry, later gevolgd door blanke grootheden als Bill Haley en Elvis Presley.

Rock & Roll was niet alleen de eerste echte jongeren muziek – en dansstroming maar was tevens een manier van leven en zijn. De consumptiemaatschappij speelde hier handig op in compleet met sigaretten, frisdrank, platenspelers en haargel.

Rock & Roll is uitermate energiek, opzwepend en – in die tijd – taboedoorbrekend. Het combineert invloeden uit zowel de Boogiewoogie, Jazz, Rhythm & Blues, Folk, Gospel, Country en Blues. Hierbij is de sterke after-beat op de 2e en 4e tel van de vierkwartsmaat een kenmerkend muzikaal gegeven.


WAT GA JE DOEN?

In deze mini-cursus ga je direct meerstemmig aan de slag met een medley van grote Rock & Roll hits als Rock around the clock, Blue suede shoes, Hound dog, Roll over Beethoven, That’ll be the day, Jailhouse Rock, Tutti frutti, Long tall Sally, Peggy Sue, Wake up little Susie en Shake rattle and roll.


WAT MOET JE KUNNEN?

De nadruk in deze cursus ligt op lekker samen en meerstemmig zingen. Ervaring in zingen is niet vereist en je hoeft geen noten te kunnen lezen. Redelijk toonvast zijn is wel noodzakelijk.

  • Tip: Weet je niet zeker of je dit kunt vraag dan eerst een individuele proefles aan zodat we je kunnen helpen met een passend advies.

Praktische informatie

Aantal lessen
5
Lesduur
60 min.
Docent
Tom Verburg - Maandag
Marco Hoving - Donderdag
Aantal deelnemers
4 - 15
Kosten
€ 75,-
Cursusdata en tijden
Donderdag 19.30-20.30 uur
09-05, 16-05, 23-05, 30-05 en 06-06-2019

Inschrijven

Maak je geen zorgen: Je inschrijving is bij ons altijd vrijblijvend. Het toesturen van je gegevens in dit formulier verplicht je dus tot niets. Pas wanneer je de cursus online hebt geboekt en betaald via je persoonlijke account is je inschrijving definitief.