Workshop ‘Backing Vocals’

Backing vocals, ofwel (achtergrond) koortjes komen veelvuldig voor in verschillende stijlen van de lichte muziek.

Terwijl de solozanger de leadvoice voor zijn/haar rekening neemt hebben de backingvocals de belangrijke taak om doormiddel van meerstemmig gezongen, vaak vernuftige harmonieën, de song in zijn totaliteit te versieren, te ondersteunen, maar vooral op een muzikaal en artistiek hoger plan te brengen.

Het zingen van backing vocals vraagt dat je goed naar elkaar luistert en nauw samenwerkt. Wanneer de harmonieën mooi samenvallen zorgt dit voor veel energie en plezier en kan het zelfs een enigszins verslavende werking hebben.

Tijdens deze workshop ga je in groepsverband na een korte fysieke – en stemopwarming aan de slag met het afwisselen van solozang en backingvocals en met het samen opbouwen van gezongen harmonieën. Je  werkt met materiaal uit de lichte muziek en met geïmproviseerd materiaal.

Deze workshop is toegankelijk voor iedereen en vereist geen speciale ervaring in zingen. Je hoeft geen noten te kunnen lezen maar het is wel belangrijk dat je toon kunt houden.


Praktische informatie

Workshopduur
1,5 uur
Aantal deelneemers
3 - 20
Kosten 3 t/m 10 personen
€ 125,- (excl. 21% btw, incl. koffie/thee)
Kosten 11 t/m 15 personen
€ 165,- (excl. 21% btw, incl. koffie/thee)
Kosten 16 t/m 20 personen
€ 200,- (excl. 21% btw, incl. koffie/thee)

Workshop aanvragen

Maak je geen zorgen: Je inschrijving is bij ons altijd vrijblijvend. Het toesturen van je gegevens in dit formulier verplicht je dus tot niets. Pas wanneer je de cursus online hebt geboekt en betaald via je persoonlijke account is je inschrijving definitief.