Workshop ‘Zangtechniek voor koren’

De ervaring leert dat koren zich vooral bezighouden met het muzikale eindresultaat. Er wordt (gedegen) ingezongen, materiaal wordt grondig ingestudeerd evenals melodische afspraken over dynamiek, tempo en frasering.

De zang-technische aspecten worden daarbij vaak achterwege gelaten of in het beste geval zijdelings aangestipt. Simpelweg omdat hier tijdens de repetities geen tijd voor is en/of omdat de dirigent hiertoe niet voldoende is opgeleid.

Tijdens deze workshop ga je als koor/ensemble aan de slag met een aantal zang-technische vragen maar vooral met de oplossingen daarvan.

Je krijgt vanuit de wetenschappelijk onderbouwde zangmethodiek Estill Voice Training helder en concreet antwoord op vragen als:

– ‘Hoe kan ik hoog zingen zonder te knijpen?’
– ‘Hoe kan ik hoog zingen en toch volume maken?’
– ‘Wat is de juiste manier van ademen?’,
– ‘Hoe maak ik de klank luider zonder dat het schel wordt?’
– ‘Hoe maak ik de klank ronder en warmer?’.

Door het samenbrengen van de muzikaliteit – die door de dirigent al gedegen is aangedragen – en het toepassen van zang-technische vaardigheden worden het koorrepertoire en alle koorleden op een muzikaal en artistiek hoger niveau gebracht.


Praktische informatie

Cursusduur
1,5 uur
Aantal deelnemers
5 - 200 personen
Kosten 5 t/m 10 personen
€ 125,- (excl. 21% btw, incl. koffie/thee)
Kosten 11 t/m 15 personen
€ 165,- (excl. 21% btw, incl. koffie/thee)
Kosten 16 t/m 20 personen
€ 200,- (excl. 21% btw, incl. koffie/thee)
Kosten 21 t/m 50 personen
€ 275,- (excl. 21 % btw en evt. huur piano, versterking en externe locatie)
Kosten 51 t/m 100 personen
€ 350,- (excl. 21 % btw en evt. huur piano, versterking en externe locatie)
  • Let op: t/m 20  personen kan de workshop plaatsvinden in Zangschool Rotterdam.
  • Vanaf 21 personen en meer wordt de workshop op locatie gegeven. Je dient hierbij zelf zorg te dragen voor een geschikte locatie, een verrijdbare piano of elektrische piano (geen keyboard) en microfoonversterking vanaf 50 personen voor de workshopleider – afhankelijk van de locatie.

Workshop aanvragen

Maak je geen zorgen: Je inschrijving is bij ons altijd vrijblijvend. Het toesturen van je gegevens in dit formulier verplicht je dus tot niets. Pas wanneer je de workshop online hebt geboekt en betaald via je persoonlijke account is je inschrijving definitief.