Workshop ‘African Motives’

De (vocale) Afrikaanse muziek kenmerkt zich door een aantal muzikale karakteristieken die zich goed lenen voor het bevorderen van de samenwerking en de saamhorigheid.

De vocale Afrikaanse muziek is sterk ritmisch van karakter, meeslepend en vaak vrolijk van aard. De ritmes zijn afzonderlijk van elkaar weliswaar karakteristiek, maar niet moeilijk om uit te voeren. De schijnbaar auditieve complexiteit ontstaat wanneer al deze losse ritmische motieven over elkaar worden geplaatst en samen één groot geheel vormen waarin iedere schakel van belang is en niemand kan ontbreken.

Na een korte warming up – zowel fysiek als stem-technisch – gaan we aan de slag met het zingen van een aantal eenstemmige en meerstemmige African Songs en met het zingen van een aantal swingende ritmische motieven.

Aan het einde van de workshop worden zowel de meerstemmige liederen als de verschillende vocale motieven met elkaar verbonden tot één groot klinkend geheel. Hierdoor ontstaat de karakteristieke polymetrische Afrikaanse muzikale structuur.

Deze workshop is toegankelijk voor iedereen en vooral geschikt om de samenwerking te bevorderen. Tijdens het zingen van de vocale motieven staat of valt de kwaliteit van het eindresultaat namelijk met ieders individuele bijdrage ten dienste van het grotere geheel.

Kennis en vaardigheden van ritmiek, zingen en noten lezen zijn niet noodzakelijk. Plezier en enthousiasme staan voorop.


Praktische informatie

Cursusduur
1,5 uur
Aantal deelnemers
3 - 100
Kosten 3 t/m 10 personen
€ 125,- (excl. 21% btw, incl. koffie/thee)
Kosten 11 t/m 15 personen
€ 165,- (excl. 21% btw, incl. koffie/thee)
Kosten 16 t/m 20 personen
€ 200,- (excl. 21% btw, incl. koffie/thee)
Kosten 21 t/m 50 personen
€ 275,- (excl. 21% btw en evt. huur piano, versterking en externe locatie)
* Let op: Alleen mogelijk op een externe locatie
Kosten 51 t/m 100 personen
€ 350,- (excl. 21% btw en evt. huur piano, versterking en externe locatie)
* Let op: Alleen mogelijk op een externe locatie

Workshop aanvragen

Maak je geen zorgen: Je inschrijving is bij ons altijd vrijblijvend. Het toesturen van je gegevens in dit formulier verplicht je dus tot niets. Pas wanneer je de workshop online hebt geboekt en betaald via je persoonlijke account is je inschrijving definitief.