Thomas Hengeveld

Na zijn studie aan de MBO Theaterschool – uitstroomprofiel Musicalartist (afgestudeerd 2010) – speelde Thomas als acteur en zanger  in o.a. de musical ‘Alleen op de wereld’ en ‘de Marathon’. Daarnaast was hij zes seizoenen lang op ‘De Parade’ te zien met kindervoorstellingen als o.a. ‘de StarWars Saga’ en ‘Hamlet’.

Ook speelde hij in diverse producties onder leiding van regisseur en artistiek leider van theatergroep ‘The Young Ones’ Jeroen Kriek, waaronder ‘Menthol’, ‘Cirque de la Faim‘ op het Oerol-Festival en de titelrol in de voorstelling ‘Amadeus’.

Thomas toerde twee seizoenen door Nederland en de Cariben in de voorstellingen ‘Judeska in de TBS Kliniek‘ en ‘Judeska Airlines‘ met Jandino Asporaat.

Naast het theaterleven werkte hij jarenlang als zangdocent bij Hofplein Rotterdam op verschillende dependances en gaf hij les aan verschillende leeftijdsgroepen.

Als stemacteur heeft Thomas stemmen ingesproken voor Disney’s ‘Junglebook 2’, ‘Winnie de Poeh’, ‘Disney on ice’. Dit deed hij tevens voor Warner Brothers ‘Harry Potter and the order of the Phoenix’ , ‘Recrateam’ en eveneens in verschillende radio commercials voor Radio Rijnmond.

Als componist maakte Thomas muziek voor vele theaterproducties waaronder ‘Theater Young Ones’ en ‘Hofplein Rotterdam’. Thomas componeerde bij ‘Theaterfirma Linea Rekta’ de muziek voor o.a. ‘De Opkomst van De Uil’ (2020), ‘SJAKOO’ (2019-2020), ‘The Man Who Saved The World’ (2019) en ‘Caroussell’ (2021). Ook componeerde Thomas voor verschillende korte films, commercials en documentaires van o.a. ‘Cosmic Visual’, ‘Opus Animations’ en ‘Fatusch Productions’. In 2020 won hij de ‘Best original score’ award voor de korte film ‘Missed’ op het ‘Foreman Empire Film Festival’.

Vanaf seizoen 2021-2022 is Thomas is opleiding bij Zangschool Rotterdam om zijn vaardigheden als zangdocent te verdiepen met de Universal Voice Methode. Vanaf seizoen 2022-2023 start hij met de driejarige opleiding tot Universal Voice Master Teacher aan het Universal Voice Institute in Amsterdam.
Daarnaast vervult hij bij Zangschool Rotterdam de taak van administratief medewerker.


Thomas geeft binnen Zangschool Rotterdam les aan:

  • Individuele lessen zangtechniek kinderen van 6 t/m 13 jaar
  • Individuele lessen zangtechniek volwassenen
  • Groepsles Musicalklas I – kinderen van 6 t/m 8 jaar
  • Groepsles Musicalklas II – kinderen van 9 t/m 11 jaar

Thomas over het vak: ‘Naast acteren en zingen in theaterproducties is lesgeven al langer een passie van me. Ik word heel enthousiast als ik met mijn kennis en vaardigheden zowel jonge mensen als volwassenen kan ‘laten vliegen’ en hen kan helpen in het verwezenlijken van hun zang-technische en vocaal-muzikale doelen. Welke doelen dat ook mogen zijn, want dat bepaalt uiteindelijk altijd de leerling.’


Thomas Hengeveld
Docent Zang & Administratief medewerker Zangles Rotterdam, Zangles Kinderen Rotterdam, Zangles Volwassenen Rotterdam