Pieter Loef

Pieter Loef is acteur, regisseur en speldocent. Hij studeerde als acteur af aan de Arnhemse Toneelschool. Hij speelde in films, tv-series en vele theaterproducties. Hij regisseerde vele kleine – en grote zaalproducties bij verschillende theatergezelschappen. o.a; Muziektheater, repertoiretoneel, improvisatietheater, beeldend theater. Ook was hij veelvuldig actief in de vrije sector.

Pieter was ruim 30 jaar een van de hoofddocenten spel, improvisatie en tekstinterpretatie aan de Artez Toneelschool in Arnhem.

Tevens was hij als docent Spel vele jaren verbonden aan de afdeling Musical – en Muziektheater van het Conservatorium van Codarts in Rotterdam. Daarnaast is hij coach en trainer bij het GITP en het ITIP.

 


Pieter geeft binnen Zangschool Rotterdam les aan:

– Oriëntatieopleiding Musical – en Muziektheater.
– Presentator Leerlingenuitvoeringen


Pieter over het vak: ‘…De kern van mijn werk is dat ik mensen help bij hun groei en ontwikkeling binnen het theater. De middelen die mij hierbij ter beschikking staan zijn spelvormen, speltechnieken, tekstmateriaal, beeldende vormen en beweging. Het zijn middelen en vormen die de gehele mens in beweging zetten. Ik hou van dit werk omdat ik mag werken vanuit mijn essentie, en tegelijkertijd mensen help en begeleid in het uitdrukken van wat hen innerlijk beweegt, en hen het liefst is. Een belangrijke leidraad hierbij is dat leerlingen hun persoonlijke theatrale uitdrukkingsvorm weten te vinden…’


Pieter Loef
Docent Spel Zangles Rotterdam, Zangles Kinderen Rotterdam, Zangles Volwassenen Rotterdam