Marco Hoving

Marco is zanger, acteur en zangdocent. Na het volgen van de vooropleiding musical- en muziektheater bij Song & Dance werd hij aangenomen op Conservatorium Codarts, Rotterdam, waar hij in 2015 zijn studie Muziektheater afrondde, richting Musical.

Tijdens en na zijn studie volgde Marco vele workshops en cursussen in de EVT-methode en de UVS-Methode bij Alberto ter Doest. Verder was Marco in 2014 te zien als ‘Jim’ in de musical ‘Afblijven’ en in 2015 – 2016 als ‘David’ in ‘Spijt de musical’, beide  van Homemade Productions.

Hij gaf meerdere jaren stemtraining, ensemblezang en muziektheoretische vorming aan de Vooropleiding en Vakopleiding van Codarts Muziektheater. Daarnaast dirigeert hij een amateurkoor en heeft hij verschillende lessen en workshops op vocaal en muzikaal gebied gegeven bij instellingen als Telekids Musicalschool en Jeugdtheaterschool Hofplein.

 


Marco geeft binnen Zangschool Rotterdam les aan:

  • Oriëntatieopleiding Musical – en Muziektheater
  • Individuele lessen Zangtechniek Volwassenen
  • Solfège voor volwassenen
  • Diverse mini-cursussen

Marco over het vak: ‘Iedereen kan alles leren. Geen uitzonderingen, geen concessies. Iedereen kan leren zingen, iedereen kan leren muzikaal te zijn, je moet alleen weten hoe. Wat ik het mooiste vind aan lesgeven, is voor iedereen individueel het pad te zoeken wat het beste werkt en dan mee te maken hoe mensen zichzelf keer op keer verbazen over waar ze eigenlijk toe in staat zijn. Ik leer je zingen zoals jij dat zelf wilt, dwars door alle conventies van ‘mooi’ en ‘schoon’ heen, zodat je werkelijk kan overbrengen wat er in jou leeft. En is dat niet waar zingen uiteindelijk over hoort te gaan?’


Marco Hoving
Docent Zang, Ensemble & Solfège Zangles Rotterdam, Zangles Kinderen Rotterdam, Zangles Volwassenen Rotterdam