PARTNER UNIVERSAL VOICE INSTITUTE, ZANGER, ZANGDOCENT, VOCAL COACH
Daan Smits is een veelzijdige tenor met een grote passie voor het pop- en musicalgenre. Naast het zingen ligt zijn hart ook echt bij het lesgeven. Zo coacht hij vele bekende zangers bij het Universal Voice Institute.

OPLEIDING
In 2012 is Daan afgestudeerd aan de Muziektheateracademie van het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Meteen na zijn afstuderen mocht hij hier ook beginnen met doceren aan diezelfde opleiding als zangdocent. Andere plekken waar Daan les heeft gegeven naast Codarts zijn Lucia Marthas Institute for Performing Arts en de Frank Sanders Akademie in Amsterdam.

MUSICALS
Als zanger/acteur was en is Daan al jaren te zien in diverse theaterproducties. Zo maakte hij deel uit van de cast van de zeer bekende musical Soldaat van Oranje, Onder de groene hemel van Bos Theaterproducties, Nijntje (als Vader Pluis). Afgelopen theaterseizoen speelde hij de rol van leraar Tino van Dijk in Spijt, naar het welbekende boek van Carry Slee.

VOCAL COACH
Naast het spelen in musicals is Daan ook vaak actief als vocal coach. Als muzikaal leider en vocal coach was hij verbonden aan diverse producties. Zo deed Daan bijvoorbeeld de vocal coaching bij de succesvolle voorstelling Chez Brood, de tv-serie Petticoat en was hij muzikaal leider bij verschillende amateurproducties.


Universal Voice Opleiding

Daan Smits is Universal Voice Co-Founder, Master Teacher en Course Instructor.
Hij maakt onderdeel uit van het  kernteam van het Universal Voice Institute in Amsterdam.

Binnen Zangschool Rotterdam wordt de dependance van het eerste leerjaar Universal Voice aangeboden.
Daan verzorgt hier groepslessen en individuele zanglessen Universal Voice en geeft mede vorm aan het curriculum.

Daan Smits
Docent Universal Voice Zangles Rotterdam, Zangles Kinderen Rotterdam, Zangles Volwassenen Rotterdam