Charleen is zangeres, muziek-, drama- en zangdocente.
Vanaf haar 7e ontdekte ze haar passie op de lokale muziekschool, waar ze o.a. piano-, zang – en musicalcursussen volgde.

Na de middelbare school werd ze toegelaten bij Codarts en volgde naast haar opleidingde minoren koor- en orkestdirectie. In 2021 studeert Charleen af aan de afdeling ‘Docent Muziek – Zang’ van het Conservatorium Codarts in Rotterdam.

Gedurende haar studieperiode leidde Charleen amateurkoren en verzorgde ze vocale en muzikale lessen in regio Rotterdam. Daarnaast is ze alsvakdocent werkzaam in het primair en voortgezet onderwijs en leidt daar het schoolorkest. Na haar afstuderen wil Charleen zich verder blijven ontwikkelen op het gebied van zangmethodieken zoals UVS.


Charleen geeft binnen Zangschool Rotterdam de volgende lessen:

  • Individuele lessen zangtechniek
  • Musicalklas II en III
  • Oriëntatieopleiding Musical – en Musicaltheater
  • Diverse mini-cursussen

Charleen over het vak: ‘…..Zingen is voor mij iets magisch.
Als ik het zou omschrijven, is het een gevoel dat alles ineens op zijn plaats valt. Zingen is mijn passie en ik vind het fantastisch dat ik dit mag delen met anderen. Het allerleukste aan lesgeven is voor mij wanneer een leerling plezier beleeftaan de les en het beste uit zichzelf haalt. Ik sta nog altijd versteld van alles wat mogelijk is met de stem. Zingen is ook iets kwetsbaars, omdat het zo persoonlijk is; het komt uit het diepste van je ziel. Daarom vind ik het belangrijk om een fijne sfeer te creëren in de les en samen met jou op zoek te gaan naar jouw mogelijkheden.’

____

Charleen Janssen
Docent Zang Zangles Rotterdam, Zangles Kinderen Rotterdam, Zangles Volwassenen Rotterdam