OPRICHTER UNIVERSAL VOICE INSTITUTE, VOCAL COACH, SINGER, RESEARCHER
Alberto ter Doest studeerde aan het Twents Conservatorium (tegenwoordig ArtEZ Conservatorium Enschede). En aan het Sweelinck Conservatorium (tegenwoordig Conservatorium Van Amsterdam). Na zijn studie zong hij veelvuldig als solist in Oratoria en Opera. Daarnaast zong hij in musicals als Les Miserables, Cats, The Phantom of the Opera en Closer than Ever. Hij werkte onder andere in Wenen, op West End in Londen en in vele theaters in Nederland. Tevens werkte hij mee aan grote dinershows en vele grote internationale evenementen. Alberto was ook medeoprichter en cast-lid van “Forbidden Musicals”, de jaarlijkse persiflageshow met een flinke knipoog naar de Nederlandse musical scene.

STEMCOACH, VOCAL COACH
Alberto ter Doest is al jaren een zeer bekende en gerespecteerde stemcoach in binnen- en buitenland. Hij werkt(e) als vocal coach voor grote musicals en shows als Miss Saigon, Rent, Joe, Little Shop Of Horrors, Aïda, Chorus Line en Copacabana. Daarnaast is hij gastdocent aan de Performers School for Drama and Dance in Londen en The Shanghai Theatre Academy in Shanghai. Hij was tot 2014 Hoofdvakdocent Zang aan het Codarts Conservatorium Rotterdam. Zijn alumni zijn succesvol over de hele wereld.

VOICE TRAINING
Na gewerkt te hebben met Jo Estill (Estill Voice System) werd hij de eerste officiële Certified Course Instructor in Nederland. Geïnspireerd door Jo Estill heeft hij talloze onderzoeken gedaan naar de werking van de stem. Met als hoogtepunt een onderzoek in Padova waar diverse naalden in spieren van de hals werden gestoken om de spierwerking bij verschillende klankkenmerken aan te tonen. Al zijn praktijk- en researchkennis is verzameld in de Universal Voice Guide, ook wel de stembijbel genoemd. Vanuit deze kennis geeft hij een scala aan stemtechniek-workshops en cursussen in onder andere Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje en China.

OP HET PODIUM
Wat maakt Alberto ter Doest nu zo uniek? Naast het feit dat hij een succesvol stemcoach/stempedagoog is, staat hij ook nog steeds met beide benen in het zangersvak. Alberto maakt al bijna 27 jaar deel uit van het Nederlands Kamerkoor. Met dit professionele koor geeft hij concerten over de hele wereld en werkt hij met de beste en grootste dirigenten ter wereld.


Universal Voice Opleiding

Alberto ter Doest is de oprichter van het Universal Voice Institute, Master Teacher en Course Instructor.
Hij is hoofd van het  kernteam van het Universal Voice Institute in Amsterdam.

Binnen Zangschool Rotterdam wordt de dependance van het eerste leerjaar Universal Voice aangeboden.
Alberto verzorgt hier groepslessen en individuele zanglessen Universal Voice.

Alberto ter Doest
Docent Universal Voice Zangles Rotterdam, Zangles Kinderen Rotterdam, Zangles Volwassenen Rotterdam