Adrian is zanger, acteur, docent en cabaretier.
Tijdens zijn middelbare schooltijd ontwikkelde er zich een liefde voor musical en cabaret.
Hij kende alles van Harrie Jekkers maar wilde ook de musical in.

Rond zijn 16e begon hij zich serieus te oriënteren op opleidingen voor muziektheater.
Na de middelbare school nam hij een ‘tussenjaar’ waarin hij veel dans, spel – en zanglessen volgde, zijn eigen cabaret-programma schreef getiteld ‘Er Tussen in’  en werd aangenomen bij Codarts Hogeschool voor de Kunsten in de richting Muziektheater.

Hier ontwikkelde hij zich door als zanger, acteur en cabaretier en deed daar nog een minor songwriting bij.
Hij studeerde af in 2022 en stroomde daarna gelijk door naar de Universal Voice opleiding (UVS) om zich daar verder te ontwikkelen als zanger en zangdocent.

Adrian was onder anderen te zien in ‘Titanic de musical‘ van De Graaf en Cornelissen Entertainment en in ‘De hond die licht gaf’ van MAXTAK Muziektheater die in seizoen 2022-2023 in reprise is gegaan.
Ook is hij veel te zien als cabaretier en theatermaker in Theatercafé Muze en het Tapastheater.


Adrian geeft binnen Zangschool Rotterdam de volgende lessen:

  • Individuele Zanglessen Techniek

Adrian over het vak; ‘…..Zingen is iets wat ik enorm graag doe – en véél doe (aldus mijn huisgenoten, familie en collega’s). Het was voor mij altijd een toegankelijke manier om met mijn gevoel bezig te zijn. Het is enorm bevrijdend en daarom iets wat ik iedereen gun. Iedereen kan leren zingen. Met inleving en een beetje techniek kun je al prachtige verhalen vertellen. Voeg er een beetje muzikaliteit aan toe, dan wordt het helemaal prachtig. En het is allemaal te leren. Ik haal heel veel plezier uit lesgeven doordat ik met een leerling de zoektocht aan kan gaan naar deze onderdelen en zo de leerling naar een volgend niveau kan brengen. ‘Het verhaal’ blijft ten alle tijden de essentie van zingen: jouw verhaal’


Adrian Ammerlaan
Docent Zang Zangles Rotterdam, Zangles Kinderen Rotterdam, Zangles Volwassenen Rotterdam