Naar aanleiding van de laatste persconferentie gehouden op 28-11-2021 –  in het kader van de Coronacrisis –  gelden de volgende maatregelingen:

  • Alle avondgroepslessen zijn geannuleerd t/m zondag 19-12-2021.
  • We vragen alle volwassenen vanaf 18 jaar een geldige QR code te tonen. Zonder geldige QR code is het – tot nader orde – niet mogelijk om zanglessen bij ons te volgen. Deze maatregel is ons verplicht vanuit de overheid.
  • Tot en met zaterdag 18-12-2021 is Zangschool Rotterdam gesloten tussen 17.00-22.30 uur. Dit betekent dat individuele lessen en duo-zanglessen die op dit moment staan gepland door de leerlingen zelf tijdig (uiterlijk 48 uur van tevoren) moeten worden verzet via het persoonlijke account op de website.
  • Alle individuele – en duo-lessen vinden live op de locatie plaats.  Mocht je je les toch online willen volgen (en dus niet live) dan is dit mogelijk door dit aan te geven in je persoonlijke account op de website. Het volgen van online zanglessen kan in ieder geval t/m vrijdag 24-12-2021 tussen 09.30-17.00 uur. Het volgen van online zanglessen na 17.00 uur is niet mogelijk.
  • Bij het boeken van nieuwe groepslessen vanaf seizoen 2020-2021  gelden de nieuwe Algemene Voorwaarden Lees ze goed door (vanaf 4.2-A) wanneer je je groepsles definitief wilt boeken
  • Inmiddels zijn een aantal wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd over zingen in relatie tot Covid 19. Je vindt ze hieronder:

– SINGING IS NO MORE RISKY THAN TALKING, FINDS NEW COVID-19 STUDY

– DUITS ONDERZOEK: ‘HOGER RISICO VERSPREIDING VIRUS DOOR ZINGEN UITERST ONWAARSCHIJNLIJK’

Duits onderzoek: ‘Hoger risico verspreiding virus door zingen uiterst onwaarschijnlijk’

AEROSOLEN

Aerosolen kunnen virus bevatten echter: De kans dat er levend  virus in een aerosol-ademdruppel zit (druppels kleiner dan 5 micrometer, vijf duizendste millimeter in doorsnede) is bij de meeste geïnfecteerden kleiner dan 0,001 procent, berekenden onderzoekers. In iets grotere druppels was deze kans ook te verwaarlozen.

Virus is met name aanwezig op voorwerpen die met de handen zijn aangeraakt en in waterdruppels (hoesten en niezen). Ventileren, ontsmetten en 1,5 meter afstand zijn belangrijk.

Virus is met name aanwezig op voorwerpen die  met de handen zijn aangeraakt en in waterdruppels (hoesten en niezen).

Superverspreiders: Pakweg 10 procent van de geïnfecteerde mensen besmet 80 procent van de volgende gevallen en 90 procent van alle besmette mensen infecteert helemaal niemand. RIVM en Canadese wetenschappelijke studie (www.medrix.org) wijst uit dat 1 op de 20 mensen een superverspreider is.