Sky Lemmer

Al vanaf haar prille vijfde levensjaar begon Sky met spel-, zang-, en danslessen die zij volgde aan theaterschool Rabarber in Den Haag. Dit zou zij blijven doen gedurende haar tijd op de middelbare school waarvan de theaterklas ook was aangesloten bij Rabarber. Tijdens deze periode speelde ze in verschillende toneelvoorstellingen en maakte ze haar televisiedebuut in ‘Costa’ de serie.

Na het voltooien van haar middelbare opleiding werd ze aangenomen bij het Conservatorium van Rotterdam (Codarts) waar zij modern muziektheater en zang ging studeren. Hierbij richtte ze zich specifiek op het makerschap van modern muziektheater, songwriting en zang. Op autodidactische wijze heeft ze voor zichzelf de basis gelegd als beginnend creative producer. Om door te groeien op dit vlak heeft ze een course afgerond aan de Music Production Academy te Rotterdam

In haar afstudeerjaar werd zij benaderd om te auditeren voor de rol van Gloria Estefan. Zonder enige achtergrond op het gebied van musical is ze vol overtuiging het avontuur aangegaan en speelde de hoofdrol in deze musical. Dit leidde direct na de beëindiging van ‘On Your Feet’ tot een volgende rol in de musical  ‘Mama Mia’. In totaal was Sky twee jaar lang werkzaam voor Stage Entertainment. Met veel plezier stond zij dagelijks op de planken van het Beatrix Theater in Utrecht.

De laatste twee jaar heeft ze zich gericht op haar eigen muziek als zelfstandig artiest. Sky schrijft (compositorisch & tekstueel) en produceert haar eigen muziek, en is nu dus bezig met de release van haar debuutsingle en EP. Daarnaast wil ze zich verder ontwikkelen als zangdocent, wat zij tot op heden vooral heeft gedaan doormiddel van losse privélessen en het meehelpen bij generale voorbereidingen. In de loop van haar zangcarrière heeft Sky veel muzikale genres beoefend. Dit stelt haar als zangdocent in staat haar leerlingen bij te staan in hun ontwikkeling van een breed vocaal scala.

 


Sky geeft binnen Zangschool Rotterdam de volgende lessen

  • Individuele Zanglessen Techniek – Volwassenen

 


Sky over het vak: ‘…..Zingen is een van de mooiste dingen die er bestaan. Je bent kwetsbaar maar tegelijkertijd is iedereen even stil, voor jou. Voor mij als vocalist en docent is het overbrengen van het plezier en de vocale vrijheid heel belangrijk. Je sound vinden is een zoektocht maar wat is een proces zonder ‘a few bumps in the road’. Als je er voor gaat zul je jezelf verrassen met de ontwikkeling die je kan maken’.


Sky Lemmer
Docent Zang