Sanna Vrij

Sanna is actrice, zangeres en zangdocente. Zij studeerde af aan de afdeling Musical – en Muziektheater van het Conservatorium van Codarts in Rotterdam waarbij zij is geschoold vanuit de EVT-methode.

Samen met studiegenoten richtte zij in 2012 het muziektheatergezelschap ‘CLUB GEWALT’ op. Het gezelschap wordt al vele jaren bejubeld in de Nederlandse en buitenlandse pers en wordt als toonaangevend en baanbrekend beschouwd als het gaat over de ontwikkeling en de kwaliteit van het moderne muziektheater.  ‘CLUB GEWALT’ maakt eigen producties maar werkt ook samen met o.a. ‘Orkater’ en de Nederlandse Operadagen.
De groep is opgenomen in het Cultuurplanadvies 2021-2024 van de stad Rotterdam en van het Fonds voor de Podiumkunsten.

Eerdere producties waren o.a. ‘Carnavalskinderen’, ‘Man on wire’ , ‘Yuri’, ‘WHODUN!T$’, ‘Club Club Gewalt Reboot’ en ‘Life oh life’

Sanna was als docent integratie en liedinterpretatie vele jaren verbonden aan de Musical – en Muziektheateropleiding van het Conservatorium van Codarts in Rotterdam.


Sanna geeft binnen Zangschool Rotterdam les aan

* Oriëntatieopleiding Musical – en Muziektheater.


Sanna over het vak: ‘…Ik vind liedinterpretatie het allermooiste vak dat er bestaat. Het is een soort koken waarbij je de ingrediënten ‘muzikaliteit’, ‘vocaliteit’ en ‘theatraliteit’ tot een goed recept mixt. Zingen gaat over wat je wilt communiceren met je stem. Niet iedereen hoeft hiermee hetzelfde te communiceren. Je moet op zoek gaan naar je eigen kwaliteiten, want zingen gaat niet alleen over ‘mooi klinken’. Ik wil leerlingen binnen mijn vak concrete tools aanbieden om hun eigen muzikale verhaal over te kunnen brengen…’


Sanna Vrij
Docent Integratie