Sanna Vrij

Sanna is actrice, zangeres en zangdocente. Zij studeerde af aan de afdeling Musical – en Muziektheater van het Conservatorium van Codarts in Rotterdam waarbij zij is geschoold vanuit de EVT-methode.

Samen met studiegenoten richtte zij in 2012 het muziektheatergezelschap ‘CLUB GEWALT’ op dat op dit moment wordt bejubeld in de Nederlandse pers en als toonaangevend en baanbrekend mag worden beschouwd als het gaat over de ontwikkeling en de kwaliteit van het moderne muziektheater in Nederland. ‘CLUB GEWALT’ maakt eigen producties maar werkt ook samen met o.a. ‘Orkater’ http://clubgewalt.nl/.

Sanna is als docent integratie en liedinterpretatie verbonden aan de Musical – en Muziektheateropleiding van het Conservatorium van Codarts in Rotterdam.


Sanna geeft binnen Zangschool Rotterdam les aan

* Oriëntatieopleiding Musical – en Muziektheater.


Sanna over het vak: ‘…Ik vind liedinterpretatie het allermooiste vak dat er bestaat. Het is een soort koken waarbij je de ingrediënten ‘muzikaliteit’, ‘vocaliteit’ en ‘theatraliteit’ tot een goed recept mixt. Zingen gaat over wat je wilt communiceren met je stem. Niet iedereen hoeft hiermee hetzelfde te communiceren. Je moet op zoek gaan naar je eigen kwaliteiten, want zingen gaat niet alleen over ‘mooi klinken’. Ik wil leerlingen binnen mijn vak concrete tools aanbieden om hun eigen muzikale verhaal over te kunnen brengen…’


Sanna Vrij
Docent Integratie