Roelof van der Sar

Roelofs passie voor zingen en muziek begon als klein jongetje, meezingend met de liedjes van kinderen voor kinderen. Hij koos vervolgens voor een middelbare school met extra aandacht voor cultuur en raakte echt verliefd op zingen en theater door het meedoen aan de jaarlijkse schoolmusical.

Na de middelbare school vertrok hij naar Wageningen om daar Biologie te studeren.
Bij de amateurmusicalvereniging Sempre Sereno kwam hij erachter dat hij van zingen ook zijn beroep wilde maken.

Na het behalen van zijn Bachelor Biologie, ging Roelof muziektheater studeren aan Codarts Rotterdam, waar hij in 2017 zijn diploma haalde. Na zijn studie speelde hij mee in ‘The Elephantman’ en werkte hij als Leadzanger bij AIDA cruises.

Tijdens zijn studie richtte hij zich naast performen ook op het lesgeven. Sinds 2016 heeft hij les gegeven bij o.a. Fanwork musicalschool, Theaterschool Rabarber en het Jeugdtheaterhuis. Daarnaast heeft hij verschillende koren en vocal groups geleid en gecoacht.


Roelof geeft binnen de Zangschool Rotterdam de volgende lessen:

  • Individuele Zanglessen Techniek
  • Groepsles volwassenen
  • Kinderfeestjes
  • Mini-Cursussen

Roelof over het vak: ‘….Alles wat je zingt, moet uit je hart komen. Daar geloof ik heilig in. Ik ben dat toen ik zelf les had nog wel eens vergeten, dus ik probeer daar als ik les geef altijd naar terug te gaan. Techniek kan je daarbij helpen, maar is in mijn ogen nooit het doel. Samen die balans tussen techniek en emotie vinden, vind ik het allerspannendst en het allerleukst in een les. Want als het hart begint met zingen, kan ik niets anders dan ademloos luisteren…’


Roelof van der Sar
Docent Zang