Lisse Knaapen

Lisse begon haar loopbaan op de Kathedrale Koorschool. Een basisschool waar zowel de basisvakken als koorzang worden gegeven. Hier had ze iedere ochtend, middag – en de donderdagavond koorrepetitie om vervolgens elke zondagochtend in de kathedraal van Utrecht te zingen.

Na de basisschool volgde de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam. Daar kreeg ze naast alle regulier vakken, eveneens zanglessen, koorlessen, muziektheorie en solfège.

In 2015 studeerde ze af aan het conservatorium van Codarts, in de richting Muziektheater. Tijdens haar studie speelde Lisse in het project JCS – ‘Jesus Christ Superstar’ – en liep ze stage bij ‘Wolfshuilen’ van Toneelgroep Maastricht.

Ze was te zien als Wendla Bergmann in de musical ‘Spring Awakening’ in het M-Lab en speelde de hoofdrol in de musical ‘Sky’. Daarna volgde de theatertour ‘Intouchables’ van Productiebedrijf  Senf, waar zij de dochter van Philippe vertolkte, de hoofdrol in ‘Emma wil leven’ en de rol van Ada in ‘Soldaat van Oranje – de Musical’. Tevens is Lisse zangeres en actrice bij het tv-programma ‘Klokhuis’.

Naast haar uitvoerende werk als zangeres en actrice heeft Lisse ook haar grote passie voor lesgeven, coachen en regisseren ontwikkeld. Zo gaf ze les, coachte of assisteerde ze in regie bij o.a. Hofplein Rotterdam, Codarts Muziektheater, Musicalcamp en overige losstaande projecten.


Lisse geeft binnen Zangschool Rotterdam les aan:

  • Oriëntatieopleiding Musical – en Muziektheater

Lisse over het vak: ‘Voor mij is dit vak magisch. Musical, Muziektheater, disciplines bundelen. Als ik in een theaterstuk sta mis ik het zingen. Als ik in een bandje speel mis ik het spelen, het theatrale. Als het samenkomt vind ik het het moeilijkst en het leukst tegelijk. De taal van het spelen kan je aan het denken zetten, de klanken van het zingen kunnen je hart raken. Als je zingt en speelt kun je een wereld creëren waarin de twee disciplines elkaar versterken. Maar hoe je dat doet is soms best een puzzel. En juist die puzzel samen met je leerlingen onderzoeken en misschien wel op te lossen kan voor een buitenstaander misschien een klein beetje op magie lijken’.

Lisse Knaapen
Docent Integratie