Koosje Sekreve

Koosje volgde al vanaf haar 11e spel, zang – en danslessen op de theaterschool Koperen Kees in Poeldijk.

Ze heeft meegedaan in kleine en grote voorstellingen zoals opera’s en musicals maar ook in dansproducties van Dario Fo waaronder de productie ‘Dans aan Zee’.

Ze was 15 jaar toen ze haar eerste echte aria zong in de opera ‘De kus van de Pontamoer’. Deze ‘spruiten-aria’ was speciaal voor haar stem gecomponeerd door Bob Zimmerman. Ook trad ze met Kyteman, Ernst Daniel Smid, het NJO/Steve Reich en Gwilym Simcock op toen ze was verbonden aan Dario Fo.

Ze schrijft eigen liedjes (teksten en muziek), speelt piano, gitaar, ukelele en mondharmonica en doet dit veelal samen met een vaste muzikantengroep. In mei 2014 resulteerde dit in een eerste avondvullend optreden waarmee ze gelijk veel indruk maakte.

Na een jaar studie aan de Kleinkunstacademie en jaar studie jazz-zang aan de AHK in Amsterdam, studeerde ze in juni 2016  af aan de opleiding Docent Muziek van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Haar eindexamenrecital werd beoordeeld met de hoogste lof (cijfer 10) en een speciale onderscheiding. Tijdens deze studie heeft ze zich breed ontwikkeld als muziekdocent en zangdocent, maar zeker ook als zangeres en performer. Daarnaast heeft ze zich verder bekwaamd in het maken van composities.

Naast lesgeven is ze sinds 2015 als alt verbonden aan de a capella vocal group
‘V I E R’ www.facebook.com/acappellavier. Haar eigen album met de titel ‘Onder mijn huid’ is in 2016 de lucht in gegaan en te beluisteren via verschillende media waaronder Spotify, Deezer, iTunes, Google Play, Amazon MP3 en RDIO.  Meer informatie over Koosje, het album en haar optredens kun je vinden op: www.facebook.com/singerkoosje

 


Koosje geeft binnen Zangschool Rotterdam de volgende lessen:

  • Individuele Zanglessen Techniek
  • Oriëntatieopleiding Musical – en Muziektheater
  • Musicalklas I t/m IV
  • Talentklas
  • Kidskoor
  • Mini-Cursussen
  • Kinderfeestjes

Koosje over het vak: ‘….Zangles geven is sinds een paar jaar een bijzondere nieuwe uitdaging geworden. De liefde voor het zingen overbrengen en de vooruitgang zien bij leerlingen in al zijn verschillende facetten geeft enorme voldoening. Zingen is kwetsbaar. Het open stellen van je ziel en ‘the need to sing’ is iets wat ik graag stimuleer en wil blijven stimuleren….’


Koosje Sekreve
Docent Zang