Joey is al sinds zijn 7e bezig met alles wat met theater te maken heeft. Ooit begonnen op Harlekijn in Zoetermeer, volgde hij daarna meerdere jaren lessen bij Jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag. Tot zijn 16e heeft hij in meerdere producties gespeeld door heel Nederland.

Na zijn middelbare school is Joey gaan studeren aan de MBO-Theaterschool in Rotterdam waar hij na het behalen van zijn diploma Muziektheater aan het conservatorium van Tilburg is gaan studeren en daar eveneens Musical – en Muziektheater heeft gestudeerd. Tijdens zijn Studies heeft Joey in meerder producties meegespeeld. O.a. in drie solo-voorstellingen maar ook in ‘Into The Woods’ onder regie van Paul Eenens en was hij te zien als ‘Tevje’ in ‘Fidler on the Roof’ geregisseerd door van Brigitte Odett.

Direct na zijn studie in Tilburg is Joey het werkveld in gegaan. Hij speelde en zong in een aantal kleine projecten. Tevens speelde hij in de grote-zaal musical ‘On Your Feet!’ geproduceerd Stage Entertainment Nederland. Hierin vertolkte hij een ensemble-rol en was hij cover voor de rol van José Fajardo. De musical ‘On your feet!’ vertelt het levensverhaal van Gloria en Emillio Estefan.
Ook speelde hij in het ensemble van de hit-musical ‘Kinky Boots’ waarmee hij in grote zalen speelde door heel Nederland.

Naast lesgeven heeft hij zijn eigen bedrijf opgericht wat is gespecialiseerd in het maken van handgemaakte vlinderdassen.


Joey geeft binnen de Zangschool Rotterdam de volgende lessen:

  • Individuele Zanglessen Techniek
  • Oriëntatieopleiding Musical – en Muziektheater
  • Musicalklas I & II – Kinderen 6 t/m 11 jaar
  • Diverse mini-cursussen

Joey over het vak; ‘…..Zingen is iets wat je kunt leren. Ik geloof er absoluut in dat iedereen het kan. Dat vind ik ook zo fijn aan lesgeven. Hoe goed of hoe beginnend je ook bent; je kunt altijd iets leren. Het is namelijk allemaal techniek! Die techniek moet je kennen, kunnen, oefenen en herhalen. Graag geef ik de tools die je daarvoor nodig hebt zodat ook jij jouw zangtalent ten volle kunt gaan inzetten en benutten. Ik geloof er daarnaast in dat jij je met een positieve insteek, doorzettingsvermogen en liefde naar jezelf kun ontwikkelen tot de zanger die jij wilt zijn.


Joey von Grumbkow
Docent Zang