Elizabeth Simonian

Elizabeth heeft zowel veel ervaring als zangdocent als zangeres.
In haar jonge jaren is zij aanvankelijk begonnen als danseres en van daaruit op 18 jarige leeftijd ‘per ongeluk’ in de muziek terecht gekomen.

Na vele jaren en vele optredens als zowel lead – als achtergrondzangeres in verschillende muzikale formaties en samenstellingen heeft zij allereerst twee jaar gestudeerd aan de Popacademie in Stockholm voordat ze werd aangenomen op het Codarts Conservatorium. Hier behaalde zij na enige jaren zowel haar Bachelor als haar Master in Jazz-Zang.

Na haar afstuderen bleef ze nieuwsgierig naar de methodische ontwikkelingen in haar vakgebied en volgde ze specialisatiecursussen en opleidingen waaronder technieken volgens o.a. EVT (Estill Voice Training), CVT (Complete Vocal Technique) en Lichtenberg.

Naast haar lessen bij Zangschool Rotterdam is Elizabeth als docent zang verbonden aan de Havo voor Muziek en Dans van het Codarts Conservatorium.

Als vocalist bracht zij drie cd’s uit onder haar eigen naam en een als gast in samenwerking met trombonist Ilja Reijngoud. Ze treedt regelmatig op en brengt tijdens deze optredens veelal eigen werk. Tevens werkte ze naast het lesgeven aan voorstellingen waarin een interessante ontmoeting plaatsvindt tussen theater en zingen.


Elziabeth geeft binnen Zangschool Rotterdam de volgende lessen

  • Individuele Zanglessen Techniek
  • Orientatieopleiding Musical – en Muziektheater – Zangtechniek
  • Mini-Cursussen

Elizabeth over het vak: ‘Ik geloof niet dat er slechts een ‘heilige’ methode of techniek bestaat om te leren zingen. Als docent ben ik constant bezig om mijn kennis te verdiepen op een zo breed mogelijke manier. Dit alles om elke soort mens te kunnen bijstaan in zijn ontwikkeling tot zanger/es. Ik word erg blij als ik mensen hiermee kan helpen en in hun kracht kan zetten. Ieder mens is uniek en heef zijn eigen unieke stem als instrument. Het gaat er mij om dit instrument te leren kennen en te verfijnen waardoor je uiteindelijk jezelf zult overtreffen.’


Elizabeth Simonian
Docent Zang