Al sinds jonge leeftijd is zingen een grote passie van Dirk. Bij zijn weten heeft hij geen voorspeelmiddag overgeslagen op de basisschool en tijdens zijn middelbare schooltijd was hij vaak in het muzieklokaal te vinden. Vanaf zijn 15e begon hij met het volgen van zanglessen. Inmiddels zijn we 15 jaar verder en geeft hij zelf zangles. Regelmatig treed hij op als solist bij Big Bands en orkesten, daarnaast speelt hij sinds begin 2018 in Soldaat van Oranje de musical.

Voordat Dirk auditeerde bij het conservatorium heeft hij aan businessschool IVA-Driebergen gestudeerd. Deze Hbo-opleiding rondde hij in 2013 af. Met zijn diploma op zak vertrok hij naar Rotterdam om Muziektheater te studeren. Vele ervaringen rijker besloot hij na twee jaar deze opleiding niet af te ronden, maar op zijn eigen manier verder te gaan met Muziek en Theater. Zo raakte hij bekend met het Universal Voice Instituut van Alberto ter Doest. In de jaren daarop volgde hij daar de opleidingen tot Universal Voice Master en Universal Voice Teacher.

Naast zelf op de planken staan als zanger en acteur haalt hij ook veel plezier uit lesgeven. Als zangdocent heeft hij lesgegeven bij muziekvereniging Crescendo in Sliedrecht en gaf hij zangles vanuit huis. Hij kijkt ernaar uit om bij Zangschool Rotterdam les te geven.


Dirk geeft binnen de Zangschool Rotterdam de volgende lessen:

  • Individuele Zanglessen Techniek

Dirk over het vak: ‘Zingen geeft me de mogelijkheid om verhalen over te brengen en mensen te raken. Dat ik van deze passie m’n beroep heb kunnen maken vind ik fantastisch. Ik mag dagelijks bezig zijn met muziek en theater en dat geeft me veel energie. Graag deel ik deze positieve energie en mijn ervaring met anderen en help ik ze om gemakkelijker en beter te kunnen zingen. Zingen is erg persoonlijk en daarom soms wat spannend, maar het geeft je ook veel plezier. Ik kan ervan genieten als ik mensen zie opbloeien door het zingen van een lied.’


Dirk van den Brand
Docent Zang