Dirk komt uit het Brabantse Uden. Na het afronden van zijn HBO-opleiding bij Businessschool IVA Driebergen is hij in 2013 naar Rotterdam verhuisd om daar Muziektheater te studeren bij Codarts Rotterdam. Daarna heeft hij zich verder ontwikkeld bij het Universal Voice Instituut in Amsterdam. Hij heeft de Master-opleiding en de Teachers-opleiding gevolgd en afgerond.

Naast het geven van zanglessen bij Zangschool Rotterdam speelt Dirk in het ensemble van ‘Soldaat van Oranje – De Musical’ en is hij understudy van Victor en tweede understudy van Erik Hazelhoff Roelfzema.

Dirk is een van de mannen van ‘The Dutch Tenors’. Door fans worden ze ook wel de ‘Nederlandse Il Divo’ genoemd. Afgelopen jaar hebben ze met hun muziek o.a. opgetreden in Zuid-Amerika. Daarnaast zijn ze ook te beluisteren op Spotify.

Bekijk voor meer informatie de website van Dirk op www.dirkvandenbrand.nl of volg zijn Instagram-account: dirkvdbrand


Dirk geeft binnen de Zangschool Rotterdam de volgende lessen:

  • Individuele Zanglessen Techniek

Dirk over het vak: ‘Zingen geeft me de mogelijkheid om verhalen over te brengen en mensen te raken. Dat ik van deze passie m’n beroep heb kunnen maken vind ik fantastisch. Ik mag dagelijks bezig zijn met muziek en theater en dat geeft me veel energie. Graag deel ik deze positieve energie en mijn ervaring met anderen en help ik ze om gemakkelijker en beter te kunnen zingen. Zingen is erg persoonlijk en daarom soms wat spannend, maar het geeft je ook veel plezier. Ik kan ervan genieten als ik mensen zie opbloeien door het zingen van een lied.’


Dirk van den Brand
Docent Zang