Bart is pianist, arrangeur en componist.

Aan het conservatorium in Utrecht studeerde hij klassiek en lichte muziek piano waarna hij al snel in de theaters en concertzalen terecht kwam.

Hij werkte met Wende Snijders, Liselore Gerritsen, Gerard van Maasakkers, en vele andere artiesten en groepen.

Sinds vier jaar werkt hij aan Codarts muziektheater waar hij harmonie aan de piano en songwriting doceert en is daar actief in allerlei projecten als begeleider en muzikaal leider en heeft hij zijn eigen groep Nigredo010 met Lisse Knaapen en Pieter Loef waar hij bijna alle muziek voor schrijft.


Bart is bij Zangschool Rotterdam werkzaam als

  • Docent ‘Singer-Songwriting’
  • Pianist Oriëntatieopleiding Musical – en Muziektheater

Bart over het vak: ‘Veel muzikaal theoretische kennis levert alleen maar voordelen op, echter is die kennis alleen maar interessant als je die weet om te zetten in de juiste sfeer die past bij de tekst die je geschreven hebt. Soms is de sfeer niet letterlijk verwoord maar tussen de regels door voelbaar en kan het heel interessant zijn juist dát in muziek om te zetten, bijvoorbeeld in de piano of gitaarbegeleiding. Echter, veel theoretische kennis is niet altijd nodig: soms kun je met een paar akkoorden ook de juiste sfeer creëren, het is maar hóe je dat doet. De combinatie van theorie (concreet) en sfeer (abstract) maakt voor mij songwriting zo interessant en dat kan ik iedereen leren’.

Bart Wolvekamp
Pianist