Verhuur

Uitstraling, ligging en historie

Zangschool Rotterdam is gehuisvest in het prachtige bedrijfsverzamelpand ‘de Fabriek van Delfshaven’, in Rotterdam West. Aan de achterzijde is het markante witte pand met zijn karakteristieke hoge schoorsteen direct herkenbaar en gelegen aan de oevers van de Schie. Daar waar meermaals per dag het bedrijvige scheepsvervoer voorbij komt en de lage erfbrug zich opent. Aan de voorzijde is het pand gelegen aan de Mathenesserdijk en kent het twee ingangen.

Architectonisch valt daarin vooral op dat het gaat om een aantal aanvankelijk op zichzelf staande dijkhuisjes die in een later stadium aan elkaar zijn geschakeld. Zoals dat vroeger wel vaker ging kochten ondernemers er ruimte om zich heen bij wanneer de zaken goed gingen en er uitbreiding gewenst was.

De ‘Fabriek van Delfshaven’ maakt deel uit van het gebied wat in Rotterdam bekend staat als ‘Historisch Delfshaven’. Dit gebied wordt vanaf 1991 gezien als beschermd stadstoezicht.

De oorspronkelijke eigenaar van de fabriek – Roeloff’s uitstoomingsinrichting – gebruikte het vanaf 1892 voor het uitstomen, chemisch wassen en opnieuw verven van oude kleding. Omdat deze werkzaamheden in onze maatschappij meer en meer overbodig werden, hield de Fabriek als zodanig uiteindelijk op te bestaan en kwam zij terecht in een lange periode van leegstand, krakersinitiatieven, verwaarlozing en verval.

Tot het pand met behulp van gemeentelijke – en Europese subsidies werd opgekocht door woningcorporatie Havensteder en in 2012 geheel verbouwd en hernieuwd werd opgeleverd als bedrijfsverzamelpand voor creatieve en zelfstandige ondernemers. In de verbouwing valt vooral op dat dit is gedaan met behoud van – en respect voor de cultuurhistorische elementen van het pand.

Zangschool Rotterdam maakt inmiddels 8 jaar onderdeel uit van ‘de Fabriek van Delfshaven’ en we zijn enorm trots op onze prachtige lesruimtes. In bijna alle gevallen is het allereerste wat nieuwkomers uitroepen als ze een van de studio’s binnenkomen: ‘Wat is het hier mooi!’ En wij zijn er daar hartgrondig mee eens. Het is iedere dag weer een feest om in onze mooie studio’s te mogen werken.

We zijn dankbaar voor deze plek en ervaren het als een voorrecht dat we hier les mogen geven. De ruimtes zijn licht, ruim van opzet en hebben stijlvolle hoge ramen.

Bij de inrichting van de studio’s is er naast het primaire doel van de eigenlijke activiteiten – het geven van zanglessen – rekening gehouden met de karakteristieken van de Fabriek als zodanig. Onze inrichting is dus een mooie mix tussen het doel van de activiteiten, industrieel erfgoed en huiselijke gezelligheid.

We zijn van mening dat de sfeer en de positieve beleving van de ruimtes een directe bijdrage levert aan het welbevinden van de leerlingen. Hierin willen we graag blijvend investeren. Neem hier een kijkje in onze studio’s.

Tarieven en beschikbaarheid

Zangschool Rotterdam beschikt over verschillende studio’s. Een van deze studio’s is structureel en/of per dagdeel te huur. Twee daarvan zijn incidenteel en/of per dagdeel te huur. Hieronder zie je een overzicht van alle belangrijke informatie ten aanzien van de verhuring.

 

Verdeling van de dagdelen:

Ochtend
09.00-13.00 uur
Middag
13.00-17.00 uur
Avond
18.00-22.00 uur

Studio 418 K

Oppervlakte: 40 m2 – Gegoten vloer
Personen: tot 15 personen
Meubilair: 15 klapstoelen, twee relax-fauteuils, dressoir, elektrische piano, 7 blauwe muziekstandaards, bijzettafel, retro-perzisch tapijt, blauwe kroonluchter

Structurele verhuur mogelijk op:
* Maandag, Dinsdag, Woensdag – en Donderdagochtend
* Vrijdag
* Zondag

Incidentele verhuur mogelijk op:
* Maandag, Dinsdag, Woensdag – en Donderdagochtend
* Vrijdag
* Zaterdagavond
* Zondag

 

Kosten:

1 dagdeel - incidenteel
€ 45,-
2 dagdelen - incidenteel
€ 65,-
Gehele dag - incidenteel
€ 85,-
1 dagdeel per week
€ 126,- per maand
(1-6 maanden)
1 dagdeel per week
€ 119,- per maand
(7-12-maanden)
2 dagdelen per week
€ 252,- per maand
(1-6 maanden)
2 dagdelen per week
€ 238,- per maand
(7-12 maanden)
3 dagdelen per week
€ 378,- per maand
(1-6 maanden)
3 dagdelen per week
€ 357,- per maand
(7-12 maanden)
4 dagdelen per week
€ 504,- per maand
(1-6 maanden)
4 dagdelen per week
€ 476,- per maand
(7-12 maanden)
5 dagdelen per week
€ 630,- per maand
(1-6 maanden)
5 dagdelen per week
€ 595,- per maand
(7-12 maanden)

Studio 418 J

Oppervlakte: 55 m2 – Gegoten vloer
Personen: tot en met 25 personen
Meubilair: 25 houten klapstoelen, bankstel, fauteuil, dressoir, elektrische piano,
15 witte muziekstandaards, bijzettafel, kleine schrijftafel, grote kapstok

Mogelijkheid tot structurele verhuur:
Nee

Incidentele verhuur mogelijk op:
* Maandagochtend – en middag
* Dinsdagochtend – en middag
* Donderdag
* Vrijdagavond
* Zaterdagavond
* Zondag

 

Kosten:

1 dagdeel - incidenteel
€ 55,-
2 dagdelen - incidenteel
€ 75,-
Gehele dag - Incidenteel
€ 105,-

Studio 418 D

Oppervlakte: 60 m2 – Gegoten vloer
Personen: tot en met 25 personen
Meubilair: 25 houten klapstoelen, elektrische piano, pianobankje, Tafel (8 personen), Tafel (4 personen)

Mogelijkheid tot structurele verhuur:
Nee

Incidentele verhuur mogelijk op:
* Maandag t/m Vrijdag
* Zaterdagavond
* Zondag

 

Kosten:

1 dagdeel - incidenteel
€ 55,-
2 dagdelen - incidenteel
€ 75,-
Gehele dag - Incidenteel
€ 105,-

Bijkomende voorzieningen

Zonder verdere bijkomende kosten kunnen huurders gebruik maken van de volgende voorzieningen:

 • Algemene keuken
 • Koelkast
 • Koffiezetapparaat
 • Waterkoker
 • Koffiekopjes, borden en bestek
 • Waterkan, Koffie – en Theekannen
 • Gratis koffie/thee – naar redelijkheid
 • Gratis snoepjes (pepermunt) – naar redelijkheid
 • Toiletten
 • Wachtruimte
 • Schoonmaakmiddelen
 • Wi-Fi
 • Kapstok (niet in studio 418 D)

* Let op:

 • Geen van de ruimtes wordt verhuurd voor het structureel geven van zanglessen aan particuliere zangdocenten. Incidentele zanglessen zijn in overleg wel mogelijk.
 • Geen van de ruimtes is geschikt voor band-repetities.
 • Studio 418 D kan op doordeweekse dagen overdag niet worden gebruikt voor koor-repetities, of anderszins geluidsoverlast gevende activiteiten.
 • Geen van de ruimtes wordt korter dan een dagdeel verhuurd.
 • Alle bovengenoemde kosten zijn exclusief 21 % Btw.
 • Voor alle ruimtes geldt bij incidentele verhuur een weekendtoeslag van 15 % indien je wilt huren op een vrijdagavond, een zaterdag – of een zondag ongeacht het hoeveelheid dagdelen.
 • Voor studio 418 D geldt dat de houten klapstoelen zelf dienen te worden klaargezet en teruggezet. Dit houdt in dat ze –afhankelijk van de hoeveelheid stoelen – door de huurder zelf een trap of twee trappen naar beneden en weer naar boven worden getild.
 • Het is mogelijk in deze studio een elektrische piano te huren. Hiervoor geldt een meerwaarde van € 20,- op de huurprijs per dagdeel.
 • Huurders onderteken voor aanvang van de huur een huurovereenkomst en/of een sleutelverklaring op basis van de huurvoorwaarden.

Klik hier om de huurvoorwaarden te lezen.

Huurruimte aanvragen