Peuters en kleuters

Zangles voor peuters en kleuters is bedoeld voor kinderen van 2 t/m 4 jaar met een begeleider. Ieder seizoen worden drie blokken van acht lessen aangeboden die je los van elkaar kunt volgen. De lessen duren drie kwartier, met een uitloop van een kwartier waarin we op een gezellige manier en onder het genot van een kopje thee/koffie/limonade de les weer afsluiten.

Op een speelse en belevende manier maakt je kind – tijdens de zangles voor peuters en kleuters – kennis met verschillende muzikale elementen als ritme, zang, luisteren naar muziek, spelen op instrumenten en beweging op muziek. Hierbij doe jij als begeleider samen met je kind actief mee met de les. Je zingt eenvoudige liedjes, er zijn bewegingsspelletjes, luisterspelletjes, klapspelletjes en nog veel meer.

Het plezier van je kind en de band die je met je kind opbouwt staan centraal tijdens deze les

Iedere zangles voor peuters en kleuters is opgebouwd uit terugkerende onderdelen die elke week op een andere manier zijn ingevuld. Hierbij vormen terugkerende rituelen een belangrijk onderdeel want die zijn belangrijk voor je kind. Ze zorgen voor herkenning, veiligheid, structuur en herhaalbaarheid. Iedere les beginnen we met een welkomstliedje en sluiten we af met een afscheidsliedje.

 

We zingen over die grote gele warme bol die we ‘zon’ noemen en over die lichte bol aan de donkere sterrenhemel die we ‘maan’ noemen

Verder zijn er tandenpoetsliedjes, opruimspelletjes, slaapliedjes, wandelliedjes, speelliedjes, verkleedliedjes, billenschudliedjes en nog veel meer. En natuurlijk houden we ook rekening met de jaargetijden want ook die zijn van grote betekenis voor je kind. We zingen liedjes over dwarrelende herfstbladeren, het koude ijs op de sloten en over de bloemetjes die uit de grond omhoog schieten.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat vroege muzikale ontwikkeling de cognitieve intelligentie en sociale vaardigheden van je kind stimuleert

De liedjes en spelletjes die je tijdens de les zingt krijg je op papier mee naar huis, zodat jullie ook daar nog veel plezier hebben aan deze lessen.

Je kind wordt muzikaal geboren. Het is echter maar de vraag in welke mate zijn muzikaliteit tot ontplooiing komt, afhankelijk van de muzikale omgeving waarin je  kind opgroeit. Feit is dat je kind in de eerste fase van zijn leven bijzonder open staat voor muzikale impulsen en dat hier de basis wordt gelegd voor zijn verdere muzikale ontwikkeling. Ook als je kind later geen muzikant of zanger(es) wordt, zijn deze lessen heel waardevol.


Praktische Informatie

Lesdag
Woensdag
Lesdata
Lesblok I - 25-10-2017 t/m 13-12-2017
Lesblok II - 24-01-2018 t/m 21-03-2018
Lesblok III - 28-03-2018 t/m 23-05-2018
Leeftijd
2 t/m 4 jaar
Lestijden
09.30-10.30 of 10.45-11.45 uur
Aantal lessen
8
Lesduur
60 min.
Aantal kinderen
4 - 8
Docent
Martine Hordijk
Kosten
€ 85,- (per lesblok, inclusief koffie/thee/limonade)

Inschrijven